zondag 2 november 2008

Apple iPhone

De Apple iPhone is een product van Apple Inc. Het is een combinatie van een iPod, mobiele telefoon en PDA. Op de iPhone is het onder meer mogelijk om te mailen, bellen, internetten, muziek te beluisteren en foto's te maken en te bekijken. Het product werd op 9 januari 2007 aangekondigd op Macworld door Steve Jobs en op 29 juni 2007 geïntroduceerd in de Verenigde Staten. In Europa is de iPhone in november 2007 gelanceerd in Engeland, Frankrijk, Duitsland en Ierland.

Een van de dingen die dit apparaat onderscheidt van andere mobiele telefoons is dat het geen aparte toetsen heeft om telefoonnummers of SMS-berichten in te tikken. De iPhone gebruikt een aangepaste versie van Mac OS X, het besturingssysteem voor Macintosh-computers. Deze software creëert onder andere de virtuele toetsen op het touchscreen voor de bediening.

Bij de introductie in de Verenigde Staten op 29 juni 2007 waren twee versies van de iPhone verkrijgbaar, met respectievelijk 4 en 8 gigabyte opslagruimte. Vanaf 5 september 2007 was het 4 GB-model niet meer verkrijgbaar en werd de prijs van het 8 GB-model verlaagd. Op 5 februari 2008 werd een 16 GB-model geïntroduceerd. Op 9 juni 2008 werd door Apple op de WWDC Conference aangekondigd dat de tweede versie van het toestel, de iPhone 3G, op 11 juli 2008 verkrijgbaar zou zijn in 70 landen, waaronder Nederland en België. [1]

Bron: Wikipedia.nl

Geen opmerkingen: